Sobre mi

Enamorada de Girona

Hola! Em dic Rosamaria Salip i sóc Guia Oficial de Catalunya. Em vaig llicenciar a la Universitat Autònoma de Barcelona en Filologia, especialització en Literatura Medieval i vaig ampliar estudis a la “Università degli Studi di Firenze” on vaig obtenir una homologació de llicenciatura.

 

He treballat com a professora de secundària i també universitària, però les meves inquietuds i curiositats m’han anat apropant al món del turisme i a la interpretació del patrimoni cultural i humà.

 

Des del 1986 estic habilitada com a Guia Oficial de Turisme i em dedico gairebé en exclusiva a aquesta professió. Ens els meus inicis vaig alternar el treball de guia local amb el d’acompanyant de grups per Espanya i per Europa. Actualment treballo només com a guia local.

 

Sóc cofundadora i membre de la A.G.G. (Associació de Guies de Girona) i creadora de rutes temàtiques locals de gran èxit que han servit d’exemple en molts altres llocs.

 

Les visites nocturnes de llegendes van ser les més exitoses però n’hi ha hagut altres de caràcter més específic: les literàries, «A la manera de Pla o el laberint de pedra» o «Josafat; les del Call, «Les 7 portes del Call»; les nocturnes de la Catedral o el Museu d’Art «De nit i d’estranquis» ; La visita de Tossa de Mar «La capsa de Pandora» etc.
En col·laboració amb dos companys, amb qui vam crear el grup anomenat «Llegendes de Girona” hem publicar un llibre “Les set portes del Call” (Pep Bosch, Rosamaria Salip, Joan Moreno) editat per “CCG Edicions” l’any 2004. Es tracta d’una recreació novel·lada de la visita guiada del mateix nom, realitzada durant dos estius amb la col·laboració del Museu d’Història dels Jueus de Girona.

 

També he coordinat el curs de Post Grau organitzat per la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, per a la formació específica de futurs guies de Turisme.

 

Treballo amb grups d’empresa, amb agències, associacions, amb grups familiars i grups escolars, però també amb individuals, V.I.P.S, Fam Trips… i he aprés que la curiositat dels visitants és múltiple i variable. Les visites sempre s’han d’adaptar al client i als nous temes d’interès que van arribant portats per la celebració d’esdeveniments culturals, de grans exposicions, de troballes arqueològiques o de rodatges de pel·lícules i series d’èxit.

El meu lema com a guia és intentar deixar en el viatger una traça inesborrable que perduri en el record, més enllà dels milers de fotografies que s’emportarà cap a casa.